netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Dokumentcontroller/Registrator

Ort
Utgår

2022-10-02

Ansök nu

Dokumentcontroller/Registrator

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven dokumentcontroller/ registrator för arbete med informationshantering såväl strategiskt som operativt. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en dynamisk verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Du tillhör Enheten för informationsförvaltning på Avdelningen för verksamhetsstöd. Enheten för Informationsförvaltning utgörs av myndighetens registratorer och arkivarier. Inom enheten har vi ett nära samarbete med varandra, i syfte att säkerställa och utveckla informationshanteringsprocessens alla delar. Enheten ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker hantering av allmänna handlingar i enlighet med lag, förordning och interna bestämmelser.

Som dokumentcontroller/registrator är du en nyckelperson i arbetet med informations- och ärendehantering. Enheten är i början av arbetet med att implementera ett nytt ärende- och dokumenthanteringssystem som kommer påverka både informationshanteringen och arbetssätt kopplade till denna. I detta arbete kommer du medverka och ha en viktig roll.

Som dokumentcontroller/registrator bistår du med expertkunskap till övriga verksamheter för att utveckla informationshanteringsprocesser samt implementera, genomföra och följa upp dessa. Du kommer att utbilda och informera myndighetens medarbetare i frågor som rör hanteringen av allmänna handlingar. I ditt arbete ingår också operativa arbetsuppgifter som hantering av inkommande post/e-post, diarieföring, exemplarhantering, inventering av sekretessbelagda handlingar samt att förbereda ärenden för arkivering.

Du kan
Vi söker dig som har

  • Relevant avslutad eftergymnasial utbildning, gärna inom arkiv- och informationshantering, offentlig förvaltning eller liknande.
  • Alternativt erfarenhet av att arbeta som registrator eller dokumentcontroller.
  • Goda kunskaper i lagstiftningen som reglerar den offentliga förvaltningen, t.ex Tryckfrihetsförordningen, arkivlagen samt offentlighets- och sekretesslagen.
  • God datavana och erfarenhet av att arbeta i dokument- och ärendehanteringssystem
  • Goda kunskaper i Office-paketet
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift  på svenska

Det är meriterande om du har 

  • Arbetat som registrator eller dokumentcontroller vid någon myndighet, särskilt inom försvarssektorn.
  • Erfarenhet av, och kunskap om att hantera allmänna handlingar i offentlig sektor.

Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Tjänsten kräver att du som person är lösningsorienterad och självgående. Du har förmågan att prioritera och kan växla mellan kvalificerade och mer rutinmässiga arbetsuppgifter. Du tar egna initiativ för att leverera lösningar och stöttar gärna andra för att nå gemensamma mål.

Som person har du god samarbetsförmåga då du i din roll har breda kontaktytor inom myndigheten. Du kan på ett pedagogiskt sätt förklara lagar och föreskrifter, samt har tryggheten att uppmärksamma och klargöra avvikelser från dessa. Du finner det lätt att samarbeta men kan också utföra dina arbetsuppgifter på egen hand. För tjänsten är det även viktigt att du klarar av perioder med tempoväxlingar avseende arbetsbelastning.

Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Marie Aronsson på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-10-02.
Ange diarienummer 3632/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp

 

Dela detta jobb

Dokumentcontroller/Registrator

Försvarets Radioanstalt