netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

HR-specialist inom arbetsrätt - brinner du för tillitsbaserad styrning?

Företag Vimmerby kommun
Ort
Utgår

2022-10-02

Ansök nu

HR-specialist inom arbetsrätt - brinner du för tillitsbaserad styrning?

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Är du en modig, kreativ och ansvarsfull lagspelare med lust att vara med och skapa en framgångsrik HR-avdelning? Då kan det vara dig vi söker till vårt härliga och förändringsinriktade HR-team! Vi arbetar utifrån frihet under ansvar, tillitsbaserad styrning. Vi erbjuder dig flextid, distansarbete till viss del av arbetstiden, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Avdelningen består av 10 medarbetare som arbetar inom HR eller lönehandläggning. Vi befinner oss i ett spännande skede där vi flyttar fram positionerna för en än mer strategisk HR-avdelning, där två operativa center ingår: HR-direkt och Lönecenter. Våra uppdrag kopplas tydligt till Vimmerby kommuns vision, värdegrund och mål. Vi förväntas vara en strategisk partner som arbetar med övergripande processer och projekt, men också en stödverksamhet till organisationen där vi på ett konsultativt sätt arbetar med sedvanliga huvudprocesser inom ARUBA som rekrytering, rehabilitering, lönebildning, jämställdhet, arbetsmiljö och arbetsrätt.

Vimmerby kommun styrs av värdeorden ansvar, mod och fantasi. Vi arbetar tillitsbaserat och har sedan 2012 jobbat utifrån en hög frekvens av utvecklande ledarskap (UL) för att nå bästa effekt i vår organisations utveckling och för att alla medarbetare ska må bra och prestera som bäst. Vi lägger därför stor vikt vid dig, då du är det viktigaste vi har. Vi lyssnar på dig, arbetar för dig och gör vårt yttersta för att du ska må bra hos oss. Dessutom älskar vi Human Resources, teambuilding och att ha kul tillsammans. Klyschigt tänker du kanske? Helt sant menar vi! Vi ser dagligen kvitto på att vi är på rätt spår.

Vi arbetar utifrån ett samverkansavtal och utöver lagar och avtal utgår vi från evidensbaserade modeller och program. Vi arbetar hela tiden med att utveckla och effektivisera vårt arbetssätt och team, då all forskning visar att effektiva team har stor inverkan på resultat. I teamutveckling använder vi oss av verktyget Strength Deployment Inventory, SDI.

Ditt nya jobb

Rollen innebär att vara specialist inom arbetsrätt och förhandling, därav är aktivt arbete med omvärldsbevakning ytterst viktigt för uppdraget. Du kommer arbeta med strategiskt HR-arbete utifrån kommunens värdegrund, exempelvis styrdokument, LAS-rutin, anställningsprocess, policy och riktlinjer. I tjänsten kommer du också jobba operativt inom särskilda och komplexa arbetsrättsärenden. Du ansvarar även för coaching genom ärendemöten med våra HR-konsulter samt utbildning inom arbetsrätt, lagar och avtal på olika nivåer inom organisationen. I rollen arbetar du även med omställningar, omorganisationer samt kontakt med företagshälsovården vid utredningar av kränkande särbehandling. Vidare är samverkan med andra externa aktörer, exempelvis Försäkringskassan i arbete kring rehabiliteringsprocessen, samt arbete kring utlämning av offentliga handlingar också viktiga uppdrag i tjänsten. En samordningsroll för HR-direkt kan komma att ingå i tjänsten.

Kravprofil

  • Akademisk utbildning inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Mångårig erfarenhet av arbete inom arbetsrätt och förhandling
  • Mycket goda kunskaper i arbetsrätt, lagar och kollektivavtalsfrågor
  • Erfarenhet av att författa, förankra och implementera styrdokument
  • Mycket goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift
  • B-körkort och ett aktivt körande är önskvärt
  • Meriterande är utbildning och erfarenhet av process- och projektledning

Vi söker dig som trivs med att arbeta i en dynamisk organisation tillsammans med kunniga kollegor. Du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra, underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och är en kunskapsresurs för andra. Du tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du gör korrekta prioriteringar, väger samman komplex information samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt anpassar ditt förhållningssätt. Du arbetar bra tillsammans med andra människor, relaterar lyhört och smidigt till dem samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du kommunicerar tydligt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter samt påminner och följer upp. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt, driver dina processer vidare och har mod att agera utifrån din kunskap.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

För tjänsten tillämpar vi säkerhetsprövning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%   
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-10-02

Urval och intervjuer kommer att ske under v. 40-43.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Marie Halldén

HR-chef

0492-76 90 10

marie.hallden@vimmerby.se

Anna Nilsson

HR-strateg

0492-76 90 29

anna.k.nilsson@vimmerby.se

 

Dela detta jobb

Logga
HR-specialist inom arbetsrätt - brinner du för tillitsbaserad styrning?

Vimmerby kommun