netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

HR-specialist med fokus rekrytering VA SYD (vikariat)

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

HR-specialist med fokus rekrytering VA SYD (vikariat)

Drömmer du om att arbeta som coachande chefstöd i en samhällsviktig bransch, med fokus på kompetensbaserad rekrytering? Vill du bli en del av ett engagerat och kvalitetsmedvetet HR-team? Då vill vi ha dig som kollega! Vi söker en vikarierande HR-specialist som brinner för kandidatupplevelsen och som vill arbeta med rekrytering för att säkerställa att VA SYD är en arbetsgivare som attraherar rätt kompetens nu och i framtiden. 

Din kommande roll

Vi söker en vikarierande HR-specialist under 12 månader, med fokus inom rekrytering. Du kommer att arbeta självständigt med egna rekryteringsuppdrag vilket innebär att du är en coachande och rådgivande partner till våra chefer genom hela rekryteringsprocessen från kravspecifikation till urval och vidare till pre- och onboarding. Rollen som HR-specialist innebär också att du bidrar till att kvalitetssäkra vår rekryterings- och introduktionsprocess, tillsammans med HR-specialister som arbetar inom området. Här är tempot högt och du kommer att arbeta i flera parallella rekryteringsprocesser. I rollen ingår att koordinera VA SYDs övergripande introduktionsaktiviteter samt stötta chefer i vårt digitala stöd för pre- och onboarding.

Vi erbjuder

Du kommer att vara en del i ett team som arbetar brett med HR-frågor på VA SYD. Inom gruppen har vi tydliga ansvarsområden där vi arbetar som specialister men även tar hjälp av varandras kompetenser och stöttar varandra. Vi erbjuder ett roligt och varierande jobb där du kommer i kontakt med många olika roller och kompetenser. Det finns 80 olika yrkesroller inom VA SYD och du kommer att utveckla en bred och unik förståelse inom områden som samhällsbyggnad, vatten- och avloppsteknik, anläggningsteknik och laboratorieteknik – för att nämna några! Vi är måna om en bra introduktion för att du snabbt ska komma in i rollen och lära känna verksamheten och HR-enhetens uppdrag, exempelvis genom vår Strategi för People & Culture och vår arbetsmodell för talent management. Du kommer till en resultat- och värderingsdriven arbetsplats med god gemenskap och stolthet över våra strategiska mål och samhällsviktiga uppdrag. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. Vårt fina kontor ligger vid Malmö C och det finns goda möjligheter att arbeta flexibelt. 

Vem är du?

Som person har du ett professionellt bemötande gentemot kandidater och kollegor. Du är självgående och levererar råd och stöd med kvalitet till dina interna kunder. Du bidrar till teamet genom ditt engagemang och ett gott samarbete. Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet med tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.  

Dina erfarenheter

Vi söker dig som: 

 • har en avslutad högskoleutbildning inom Personal- och arbetslivsprogrammet eller motsvarande

 • har arbetat med att driva hela rekryteringsprocesser inom kompetensbaserad rekrytering minst 2 år, gärna inom branscher som samhällsbyggnad eller teknik

 • behärskar svenska och är en god skribent med vana vid textbearbetning

Det är också meriterande om du har något av följande: 

 • är certifierad inom ett urvalsverktyg, tex MAP/Matrigma

 • har erfarenhet att arbeta med search på LinkedIn

 • har viss erfarenhet av att arbeta med HR-frågor generellt

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte! I denna process så jobbar vi med löpande urval, så ansök redan idag! 

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål: 

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030 

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025 

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025 

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025 

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030 

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

 

Dela detta jobb

HR-specialist med fokus rekrytering VA SYD (vikariat)

VA SYD