netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Räddningstjänstpersonal i beredskap till Vimmerby kommun

Ansök nu

Räddningstjänstpersonal i beredskap till Vimmerby kommun

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Är du vår nya medarbetare? Räddningstjänsten söker personal till både pooltjänster och ordinarie beredskapstjänster på samtliga stationer i kommunen, Vimmerby, Södra Vi, Rumskulla och Tuna.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Ditt nya jobb

Som räddningstjänstpersonal i beredskap, RIB, kommer du att arbeta i grupp med samhällsviktiga funktioner och med omväxlande arbetsuppgifter. Som RIB-anställd har du din huvudanställning och huvudarbetsgivare. Du har beredskap, larm och utöver det så tillkommer övning ca 50 timmar om året. Som RIB-anställd har du en beredskapsersättning som idag är ca 5000 kr/beredskapsvecka, utöver det tillkommer ersättning för larm och övning.

Räddningstjänsten i Vimmerby består i huvudsak av en deltidsorganisation. Det innebär att våra medarbetare har ett ordinarie arbete och har beredskap, personsökare. Vid larm beger vi oss till brandstationen för utryckning. Vi har deltidsstationer i Vimmerby, Södra Vi, Rumskulla och Tuna. Vid varje deltidsstation i kommunen finns det en beredskapsgrupp som ansvarar för beredskap dygnet runt. Vid larm, då du är i beredskap så är anspänningstiden från fem till åtta minuter, beroende på vilken station du tillhör. Anspänningstid är tiden från det att larmet går till att du ska vara på väg från brandstationen till räddningstjänstuppdraget. Därför är det viktigt att du bor på orten och gärna arbetar där, för att kunna hålla anspänningstiden.

En ordinarie tjänst innebär ansvar för egen beredskap, idag sammanlagt sju dygn på en treveckorsperiod. Pooltjänst innebär att avlasta ordinarie personal vid exempelvis ledigheter, men inget ansvar för egen beredskapstid. När ordinarie tjänster blir lediga får den som har pooltjänst ett fast schema.

Vimmerby kommun styrs av värdeorden ansvar, mod och fantasi. Vi arbetar tillitsbaserat och har sedan 2012 jobbat utifrån en hög frekvens av utvecklande ledarskap (UL) för att nå bästa effekt i vår organisations utveckling och för att alla medarbetare ska må bra och prestera som bäst. Vi som är anställda inom enheten för räddningstjänst har många viktiga uppgifter. I vårt arbete finns ett stort inslag av mänskliga relationer i möten med kollegor, medborgare och skadedrabbade. Vi möter människor i både sorg och glädje. Därav är våra värderingar lika viktiga som våra kompetenser. För att lyckas i vårt arbete har vi skapat en värdegrund för våra gemensamma värderingar. Värderingar som alla anställda står bakom och delar. En värdegrund mäts inte i siffror men hålls levande i varje handling, samtal och beslut vi tar. Värdegrunden använder vi varje dag och den hjälper oss att sträva mot visionen och att nå våra mål. Vi vill att du ska dela vår värdegrund som i korthet innebär:

Vi tar ansvar för våra arbetsuppgifter. Vi är engagerade, har ett positivt tankesätt och arbetar ständigt med utveckling och förbättring. Vi arbetar för och står för trygghet i samhället. Vi bemöter varandra och alla vi träffar med omtanke. Vi arbetar med god kvalitet, ordning och reda och agerar alltid professionellt. Vi visar respekt mot varandra och våra medborgare.

Kravprofil

  • B-körkort 
  • Simkunnig 
  • God fysisk kondition
  • Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift
  • Bostad och arbetsplats för att kunna hålla den anspänningstid som krävs för respektive ort
  • Godkännande från huvudarbetsgivare
  • Sjukvårdsutbildning är meriterande
  • Erfarenhet från liknande yrken är meriterande
  • C-körkort är meriterande

Den person som blir aktuell för tjänsten ska vara medicinskt godkänd hos vår företagshälsovård för att kunna bli anställd. 

För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du har stor personlig mognad, att du är uthållig och har lätt för att ställa om efter rådande omständigheter. I arbetet kommer du i kontakt med många olika människor, i många olika situationer, det är därför viktigt att du kan samarbeta och har god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv. Eftersom vårt arbete ofta handlar om att lösa problem är det även viktigt att du är kreativ och kommunikativ.

Inga förkunskaper krävs, vid anställning får medarbetaren den utbildning som tjänsten kräver. I början av anställningen är det obligatoriskt att genomföra kompetensutbildning för deltidsbrandman. Grundutbildningen är ca fyra veckor, därefter kommer medarbetaren kunna gå i tjänst och ha beredskap. Du kan behöva genomföra vidareutbildning inom räddningstjänsten samt ta ett C-körkort, bekostas av räddningstjänsten, när räddningstjänsten påkallar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning tillämpas
Sysselsättningsgrad: Deltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-10-31

Urval och intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Roger Karlsson

0492-76 93 26

roger.karlsson@vimmerby.se

Peter Helge

Räddningschef

0492-76 93 27

peter.helge@vimmerby.se

 

Dela detta jobb

Logga
Räddningstjänstpersonal i beredskap till Vimmerby kommun

Vimmerby kommun