netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Specialist i överförmyndarfrågor till Överförmyndarenheten

Ort
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Specialist i överförmyndarfrågor till Överförmyndarenheten

Om arbetsplatsen

Överförmyndarenheten arbetar på uppdrag av Överförmyndarnämnden och är en  del av Verksamhetsstöd och service. Enheten består av ett femtontal medarbetare och utövar tillsyn över hur ställföreträdare sköter sina uppdrag. Verksamheten är lagreglerad och innebär myndighetsutövning, främst utifrån bestämmelser i Föräldrabalken. Utöver tillsyn ingår att informera om verksamheten samt rekrytera och utbilda ställföreträdare. I uppdraget ingår också att fatta beslut om arvode som ställföreträdare har rätt till.

Arbetsbeskrivning

Som utredningsspecialist kommer du dels att jobba med handläggning av ärenden inom överförmyndarverksamheten men du kommer också att bistå med rådgivning till kollegor i enskilda ärenden. Då du kommer att arbeta nära arbetsgruppen och bistå med stöttning kommer du även att spela en viktig roll i att identifiera utbildningsbehov och i samråd med chef planera och genomföra utbildningsinsatser och kollegial handledning.

I uppdraget ingår att medverka vid sammanträden i tingsrätt, utreda klagomål och fatta beslut i mer komplicerade ärenden. I rollen som utredningsspecialist kommer du även vara med och driva rekryteringsarbetet och attrahera potentiella ställföreträdare. Du kommer även att ansvara för extern information, både skrift och muntligt. Detta ställer krav på en god kommunikationsförmåga och att vara bekväm i att ta nya kontakter och att informera om uppdraget. 

Vidare ingår omvärldsbevakning och samverkan med externa parter. Du kommer också att få projekt- eller utredningsuppdrag och delta som sakkunnig vid överförmyndarnämndens sammanträden i samråd med enhetschef. 

Arbetsplatsen är belägen i centrala Linköping och arbetstiden är förlagd måndag-fredag 7:45-17 och vi tillämpar flextidsavtal. 

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har en juridisk-, beteendevetenskaplig-, eller ekonomisk högskoleutbildning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms relevant. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med överförmyndarfrågor och myndighetsutövning. Du har även erfarenhet av och är van vid att tolka och navigera i lagar och avtal. 

Uppdraget ställer krav på goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift då du i tjänsten obehindrat behöver kunna uttrycka dig och kunna producera skriftliga underlag av hög kvalitet. 

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller givna tidsramar. Eftersom att rollen innebär många olika kontaktytor såväl med kollegor, gode män, tingsrätt med flera är det av stor vikt att du arbetar bra med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett smidigt sätt. 

Då du i din roll som specialist behöver handleda kollegor och även rekrytera och utbilda gode män behöver du ha god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och smidigt kunna anpassa sättet du förmedlar ditt budskap till mottagaren. Vidare behöver du vara noggrann i ditt arbete och lägga stod vikt vid att kvalitetsstandarden hålls. Avslutningsvis ser vi att du är flexibel och ser möjligheterna i förändringar.

I denna rekryteringen kommer vi att använda tester som en del av vår bedömning och intervjuer kommer preliminärt att hållas i slutet av v. 41. 

Välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10059

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Specialist i överförmyndarfrågor till Överförmyndarenheten

Linköpings kommun