netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Skriv en perfekt mejlansökan

Det kanske inte känns som det mest väsentliga, men tänk på att när du söker lediga jobb så utgör din ansökan det första intrycket den potentiella arbetsgivaren får av dig. Därför kan det vara till fördel om du lägger ner lite extra tid och energi på att få din ansökan att se snygg och professionell ut. Här kommer några enkla tips som får din mejlansökan att bli perfekt.

1. Inled mjukt genom att skriva något som skapar kontakt. Det kan till exempel vara att du har tittat på företagets hemsida och att det verkar vara ett spännande företag att jobba på. Lite beröm blir aldrig fel, så länge du håller det på en genuin nivå.

2. Var tydlig i ditt skrivande. Mottagaren av mejlet ser inte ditt kroppsspråk, så det blir extra viktigt att du skriver på ett sätt som gör att personer tolkar det du skrivit korrekt.

3. Använd ett neutralt och välkänt typsnitt, som inte orsakar alltför stor uppmärksamhet. Kika gärna på företagets hemsida och använd samma typsnitt som dem. Det gör att mottagaren känner igen sig och blir därför lite mer bekväm och vänligt inställd till dig.

4. Skriv inte för stort, utan håll dig till 11-12 punkter. Skippa även smileys, stora bokstäver och utropstecken. De gör att du uppfattas som oseriös. Glöm inte heller en läsarvänlig styckeindelning.

5. Var även noga med att allting är rättstavat. Även om det bara är ett slarvfel ger det ett väldigt oseriöst och stökigt intryck. Felstavningar eller särskrivningar kan störa rekryterare mer än du tror.

6. Var inte för ivrig. Om du känner dig osäker på ditt mejl, låt det ligga några dagar och läs det igen eller be en utomstående läsa igenom det. Det är alltid bra med input från andra. Gör de ändringar som behövs och sedan är din ansökan klar.